Podotherapi3 biedt een opleiding tot Praktijkondersteuner Podotherapie.

Wat is een POP


Een Praktijkondersteuner Podotherapie of pop is iemand die de podotherapeuten ontlasten door hen verschillende werkzaamheden uit handen te nemen. Het is een relatief nieuw beroep dat in het leven is geroepen om de kwaliteit van voetzorg te verbeteren. Zij bieden zorg en ondersteuning aan de voorzijde. Zo is er meer tijd voor de patiënten, worden ze sneller geholpen en kunnen de podotherapeuten zich meer richten op het technisch gedeelte, de zorg en minder op de administratieve taken. Maar POP staat ook voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Met deze opleiding haal je het beste uit jezelf, beslis je zelf welke onderdelen je aanspreken en waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Een leuke baan met werkplezier is je beloning.Taken en omschrijving

Als praktijkondersteuner ontlast je de podotherapeuten door bepaalde medisch-inhoudelijke zorg op je te nemen. Je ondersteunt, maar bent geen vervanger. De podotherapeut blijft altijd verantwoordelijk voor de behandeling van de patiënt.

Welke handelingen je uitvoert hangt af van je specialisatie.

Een POP-er kan zich ontwikkelen in 4 specialisaties. Elke specialisatie bestaat uit een aantal onderdelen.


Pop 1: Administratief/Telefoniste/ agenda beheer

Pop 2: Podotechnieker voor de ondersteuning van de zolen productie met Cad/cam, 3D print of handmatig geslepen.

Pop 3: Ondersteuning in de praktijkruimte d.m.v. maken van scans, camera bedienen en drukmetingen uitvoeren, gegevens documenteren, het screenen van risicovoeten, zolen afpassen en afleveren.

Pop 4: Ben je pedicure dan trainen we je in de complexe instrumentele behandelingen bij risicovoeten, ortheses en nagelbeugels.


Locaties:

De opleiding wordt op verschillende locaties aangeboden afhankelijk van theorie of praktijklessen;


• Tilburg

• Heerlen

• Heist op den berg (Be)


klik >hier< voor de gehele brochure